Elever skola jobba arbete grupp etnicitet

Gymnasium

Som gymnasieelev har du möjlighet att fritt välja mellan de gymnasier som finns i länet och gymnasieeleverna i Vadstena reser till någon av grannkommunerna för att studera. Det är även vanligt att eleverna väljer Linköping och Norrköping.

Som gymnasieelev har du möjlighet att fritt välja mellan de gymnasier som finns i länet (inom samverkansområdet). Du har även rätt att söka en utbildning i en annan del av Sverige men hör efter med din studie- och yrkesvägledare vad som gäller.

Om du väljer en studieort längre bort kan det bli aktuellt att söka inackorderingsbidrag. Är det en kommunal gymnasieskola söker du bidrag från Vadstena kommun och är det en fristående gymnasieskola söker du bidrag från Centrala Studiestödsnämnden, SCN.

Rätten till skolskjuts gäller inte i gymnasiet utan du får iställer resa med den allmänna kollektivtrafiken.

Vadstena kommun
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35
Skicka e-post

Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15

Måndag 30 april öppet 8-12
1 maj stängt

Gul pil Övriga kontaktuppgifter
Gul pil Lämna synpunkt
Gul pil Vanliga frågor

Om du känner att du inte mår bra kan du klicka här för att få tips om vart du kan vända dig för att få hjälp.